'Help Turkey' paylaşımlarına soruşturma açılmıştı: Erdoğan'ın Amerika'dan yardım istediği ortaya çıktı!

TAKİP ET

Orman yangınlarında yetkililerin gerekli müdahaleleri kısa sürede yapamaması üzerine vatandaşlar sosyal medya aracılığı ile çeşitli ülkelerden yardım çağrısında bulunmuştu. Yardım çağrısında bulunan vatandaşlar için soruşturma açılacağını söyleyen Erdoğan'ın, ABD'den yardım istediği ortaya çıktı.

Türkiye geçtiğimiz hafta art arda çıkan orman yangınları ile yüzleşmiş ve yetkililer, orman yangınlarını söndürme konusunda kısa sürede başarılı olamamıştı. Halk, bu başarısızlık sonucunda orman yangınlarında ekolojinin daha fazla harap olmaması için sosyal medya üzerinden diğer ülkelerden yardım çağrısında bulundu. Yardım çağrısının Türkiye’yi küçük düşürdüğünü belirten ve “Help Turkey” kampanyasına destek verenler hakkında dava açılacağını ifade eden Erdoğan, ABD’den yardım talebinde bulundu. 


ABD Türkiye Büyükelçiliği yaptığı paylaşımda, “Türkiye, COVID-19’la mücadelenin başında yardım talebimize KKE ile yanıt vermişti. Bu jeste karşılık olarak Türkiye’nin orman yangınlarını bastırma konusundaki yardım/destek talebine yanıt vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullanırken yardım kapsamında Chinook modeli ABD yapımı askeri helikopterlerin gönderileceği duyurdu.

İşte o paylaşım;

help turkey erdoğan akp yangın orman yangını amerika abd