"Helalleşme" ziyareti için Uludere'ye giden Kemal Kılıçdaroğlu böyle karşılandı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011'de sınırı geçerken PKK terörist sanılarak vurulan 34 kişinin ailelerini ziyaret için Şırnak Uludere'ye gitti. Kılıçdaroğlu; 'Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu', ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları ile karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Şırnak'ın Uludere ilçesine gitti. CHP lideri, Ortasu köyünde 2011 yılında sınırı geçerken hava harekatıyla vurularak hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarıyla görüşecek.

Sabah saatlerinde Şırnak'a gelen Kılıçdaroğlu, “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşılandı.

Kılıçdaroğlu'nu Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Erdoğan Toprak ile birlikte CHP Şanlıurfa İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Hakkâri İl Başkanı Nazım Demir, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan karşıladı. 

"HELALLEŞMEMİZ LAZIM" DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin son yaptığı açıklamada, "Bütün annelerin ellerinden öpüyorum; evlatların geri gelmesi  mümkün değil ama onlarla helalleşmemiz lazım" demişti.

28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesinde köyden Irak’a geçen bir grup kaçakçı PKK’lı sanılarak F-16 savaş uçakları tarafından vurulmuş, olayda 34 kişi yaşamını yitirmişti. Yargı süreci takipsizlik kararıyla sonuçlanan olayla ilgili devletin tazminat ödeme isteği ise aileler tarafından kabul edilmemişti.

Uludere Kemal Kılıçdaroğlu Helalleşme Şırnak