HDP ve AKP'li vekillerin şakalaştıkları anlar kameralara böyle yansıdı

TAKİP ET

TBMM'de Amasra'daki maden faciasını araştırmak için kurulan komisyonda, HDP ve AKP'li vekillerin şakalaştıkları anlar kameralara yansıdı.

Bartın’da 14 Ekim’de yaşanan ve 41 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu.

3 Kasım'da toplanan ve madencilik uzmanı öğretim üyelerinin dinlendiği toplantıda, HDP ve AKP'li vekillerin şakalaştıkları anlar kameralara yansıdı.

Komisyon Başkanı Taner Yıldız ile beraber 7 AKP’li milletvekili katılırken, CHP’den 4 ve HDP’den 2 milletvekili tam kadro yer aldı. 

"BİZ SİZLERE GÜVENİYORUZ"

Katılımın az olması üzerine HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AKP’lilere “Bir oylama olursa gittiniz. Başkanı değiştirelim” esprisini yaptı. AKP’lilerden ise “Biz sizlere güveniyoruz” yanıtı geldi. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü için Anayasa teklifi gündemiyle HDP’yi ziyaret etmişti.

Bozdağ ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yer aldığı AKPheyeti, HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç ve Parti Sözcüsü Ebru Günay ile görüşmüştü.

HDP AKP Meclis şaka