HDP'nin Kürtçe hesabı, vatan haini Şeyh Said'i andı!

TAKİP ET

Cumhuriyet rejimine karşı başlattığı bölücü isyan sonucu İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanan Şeyh Said, yıldönümünde HDP tarafından anıldı. Türkiye'de barışı ve demokrasiyi savunduğunu iddia eden HDP'nin, Kürtçe Twitter hesabından Cumhuriyet karşıtı Şeyh Said'i anması tepkilere neden oldu.

HDP'nin Kürtçe hesabı, Cumhuriyet'e karşı bölücü isyan başlatan ve İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanan Şeyh Said'i andı.

Ümit Doğan: Şeyh Sait'in gerçek yüzü

Paylaşımda,”Şeyh Said Efendi ve 47 yoldaşının idamının 96. yıl dönümünde onları saygıyla anıyor ve özgürlük mücadelelerini saygıyla anıyoruz.” ifadeleri yer alırken “Dün olduğu gibi bugün de yarın da özgürlük mücadelesi zafer aşamasına kadar güvenle devam edecektir” açıklamasına da yer verildi. 

Türkiye 1925 yılında Kerkük ve Musul için İngiltere ile görüşmelerde bulunduğu dönemlerde Şeyh Sait, bölücü isyan başlatmış ve isyan sonucu Musul ve Kerkük bölgesinden Türk askeri çekilmek zorunda kalmıştı.

İsyanın ardından İstiklal Mahkemelerinde yargılanarak idam edilen Şeyh Said’in, HDP tarafından anılmasına çok sayıda tepki geldi.

İşte o paylaşım;


Gelen tepkiler şöyle;





 

hdp kürtçe kürt şeyh said hain