HDP'nin İstanbul kongresinde bir skandal daha, Öcalan'ın vekil yeğeni Ömer Öcalan'dan İstanbul hakkında ihanet sözleri

TAKİP ET

HDP'nin İstanbul kongresinden yeni görüntüler ortaya çıktı. Barzani'nin kanalı Rudaw'a Kürtçe konuşan Abdullah Öcalan'ın vekil yeğeni Ömer Öcalan, İstanbul'u sözde Kürdistan'ın bir kenti olarak tanımladı.

HDP İstanbul İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi'nde konuşan HDP’li vekil Ömer Öcalan, en fazla Kürt nüfusuna sahip kentin İstanbul olduğunu savunarak “İstanbul, bizim için Kürdistan’dır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, “Şimdi HDP zamanı” sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi'ni düzenledi.

Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde toplanan kişiler, terör örgütü PKK'nın marşını okuyarak, sloganlar attı.

ÖCALAN'IN YEĞENİ VEKİLDEN RUDAW'A SKANDAL AÇIKLAMA
Terörtistbaşı Abdullah Öcalan'a methiyeler dizen kişiler, bir müddet sonra Öcalan'ın lehine 'Biji Serok Apo' diye bağırmaya başladı.

Sosyal medyada yayılan bu görüntüler kısa sürede çok sayıda tepki alırken, o kongrede Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın Rûdaw’a yaptığı açıklama dikkat çekti.

“İSTANBUL DA BİZİM İÇİN KÜRDİSTAN’DIR”
Öcalan, Kürtçe verdiği ifadesinde şunları söyledi:

“Bu kentte yürütülecek çalışmalarda daha fazla Kürt ve Kürdistani havası olacak. Her zaman söylüyoruz; Kürdistanilerin yaşadığı en büyük kent İstanbul’dur. İstanbul da bizim için Kürdistan’dır.”

HDP'nin İstanbul kongresinde Abdullah Öcalan için sloganlar atılıp PKK marşı okundu!

hdp istanbul hdp ömer öcalan öcslsn sloganları