HDP'nin Diyarbakır'daki kongresi ihanet girişimine dönüştü: PKK ve Öcalan sloganları atıldı

TAKİP ET

HDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği 3. Olağan Gençlik Kongresi'nde terörist başı Abdullah Öcalan'ın sesinin dinletildiği, PKK propagandası yapılıp, bebek katili lehine sloganlar atıldığı ortaya çıktı.

HDP kongrelerinde terör örgütü PKK'nın propagandasının yapılması sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP'li vekillerin katıldığı Diyarbakır'daki 3. Olağan Gençlik Kongresi'nde terörist başı Abdullah Öcalan'ın sesi dinletildi, PKK propagandası yapıldı, bebek katili lehine sloganlar atıldı.

TERÖRİSTE SAYGI DURUŞU
Bir düğün salonunda düzenlenen kongrede, öldürülen teröristler için sözde "saygı duruşu"nda bulunuldu, slogan atıldı. Sinevizyon gösteriminde ise terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın eski bir konuşmasına ve fotoğraflarına yer verildi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, SERBEST KALDI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, kongrede "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Kongrenin sonunda, soruşturma kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 16 kişiden, 11'i çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol hükümleri geçerli olmak üzere, diğer 5'inin ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

hdp diyarbakır öcalan pkk terörist terör örgütü mithat sancar gençlik kongresi gençlik bebek katili