HDP'li Pervin Buldan: İktidarın bir parçası olmaya geliyoruz

TAKİP ET

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP kapatılamaz. Ne kapanması, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz" açıklamasında bulundu.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde konuşan HDP Genel Başkanı Pervin Buldan,dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından "PKK terör örgütü ve bağlı örgütlerle birlikte hareket ettikleri" gerekçesiyle açılan kapatma davası hakkında konuşan Buldan, "HDP kapatılamaz. Ne kapanması, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz" dedi.

Buldan, şu ifadeleri kullandı:
HDP'yi kapatmak için hazırladıkları iddianame içerisinde gerçekle alakalı hiçbir somut şey yok. Sevgili arkadaşlar hepsi vekillerimizin yaptıkları konuşmalar, vekillerimizin halkımızla buluşmaları. Vekillerimizin faaliyetlerini kapatma davasının içine koymuşlar. Peki HDP kapatılacak bir parti midir hayır,  HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez.

Evet HDP kapanmaz, HDP kapatılamaz. Ne kapanması ya sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, yönetmeye. Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hala HDP'yi kapatmaktan bahsediyorsunuz. İşte bunun için HDP’yi kapatmak isteyenler gelsinler bu meydanlara baksınlar.
 

pervin buldan akp hdp seçim iktidar ittifak pkk terör örgütü terörist