HDP'li İmam Taşçıer: Hiçbir Kürt, 'CHP, AKP'den daha iyidir' diye oy vermemeli

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatacak olan tezkerenin oylanacak. HDP'li İmam Taşçıer, CHP'nin  'Evet' oyu vermesi halinde "Hiçbir Kürt, 'CHP, AKP'den daha iyidir' diye oy vermemeli" dedi.

TSK’nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatacak olan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi bugün TBMM'de oylanacak. Tezkereye "Hayır" vereceğini açıklayan HDP'den de muhalefet partileri için açıklama geldi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, CHP’nin tezkereye “Evet” oyu vermesi halinde “Hiçbir Kürtün AKP’den daha iyidir diye CHP’ye oy vermemesi ve desteklememesi” gerektiğini söyledi.

Taşçıer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Tezkereye CHP evet diyecekse hiç bir Kürt CHP, AKP’den daha iyidir diye oy vermemeli desteklememeli” ifadelerini kullandı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de aralarında bulunduğu parti liderlerinin çektirdiği fotoğrafı paylaşarn Taşçıer, “Kürtler bu fotoğrafı iyi okumalı” dedi.



 

chp akp hdp iyi parti seçim tezkere imam taşçıer kürt oy