HDP'li İdris Baluken tahliye edildi

TAKİP ET

Kasım 2016'dan beri Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eski HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken tahliye edildi.

HDP eski Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Sincan Cezaevi’nden çıktı. Baluken’in verilen cezayı tamamladığı belirtildi.

Baluken, 2016 yılında HDP’ye yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. 3 Kasım’da HDP Ankara genel merkez binasında gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, getirildiği Bingöl’de çıkarıldığı mahkemece 4 Kasım’da tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, "Suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak" ile suçlanmıştı.

İDRİS BALUKEN KİMDİR?

TBMM’nin sitesinde yer alan biyografisine göre İdris Baluken’in hayat hikayesi şu şekilde;

2 Temmuz 1976’da Bingöl’de doğdu. Baba adı Mehmet Sait, anne adı Hacere’dir. Uzman Doktor; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz alanında uzmanlığını aldı.

Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalıştı. Toraks Derneği, Türk Tabipler Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır şubelerinde yönetici olarak görev yaptı. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademik çalışmaya katıldı.

24. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği yaptı. HDP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü. Baluken, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HDP İdris Baluken