HDP'li Garo Paylan: Millet İttifakı'nda olmak istemiyoruz

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Halk TV ekranlarında yaptığı açıklamalarda partisinin üçüncü bir yol olduğunu belirterek, "Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak istemiyoruz çünkü aramızda farklar var" açıklaması yaptı. 

Erken seçim tartışmaları sürerken parti yetkililerinden şaşırtan açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın yüzde 50'yi geçiyoruz demeci sonrası benzer bir çıkış bu kez HDP cephesinden geldi.  Partilerinin 2023 seçimlerinde en az yüzde 15 oy alacağını iddia eden Garop Aylan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"EN AZ YÜZDE 15 ALACAĞIZ"
"Ben iddiayla söylüyorum en az yüzde 15 oy alacağız. Ve bu yüzde 15 oy da şu an anahtar durumundadır."

"MİLLET İTTİFAKI'NIN PARÇASI OLMAK İSTEMİYORUZ"
"Yüzde 15'lik bir oy diyelim ki, İyi Parti'nin de anketlerde yüzde 10 ila 15 arasında gözüküyor. Bu parti siyasette belirleyici bir rol üstlenmiş durumda Millet İttifakı içinde. Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak istemiyoruz çünkü aramızda farklar var. Farklı siyasi partilerdeyiz ama diyoruz ki Türkiye için hep beraber sorumluluk almalıyız."

"BİZİM YOLUMUZ ÜÇÜNCÜ YOLDUR"
"Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak asla istemiyoruz. Bizim yolumuz üçüncü yoldur. Parlamento seçimlerinde alacağımız en az yüzde 15'lik oyla Meclis'te ikinci veya üçüncü parti olacağız. Ve bu gücümüzü de aynı zamanda yönetimin bir parçası olarak da kullanmak istiyoruz."

hdp garo paylan millet ittifakı chp iyi parti