HDP'li Garo Paylan Meclis'e sözde Ermeni soykırımının tanınması için teklif verdi

TAKİP ET

HDP Milletvekili Garo Paylan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 3 şehit verdiği operasyon sırasında TBMM'ye sözde "Ermeni Soykırımı tanınsın" diye teklif verdi.

Ankara'da tarihi provokasyon. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya yönelik Pençe-Kilit operasyonunda 3 şehit verdiği dakikalarda HDP Milletvekili Meclis'e skandal bir kanun teklifi verdi. Paylan, "Ermeni Soykırımı tanınsın" talebinde bulunduğu kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. 

Kanun teklifinde skandal ifadeler kullanan Paylan, “Ermeni halkının yarasını iyileştirecek tek toplum Türkiye toplumu, tek meclis ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Ermeni Soykırımı bu topraklarda gerçekleşti ve adaleti ancak bu topraklarda, Türkiye’de sağlanabilir” dedi.

HDP’li Paylan kanun teklifinin gerekçesinde, Ermeni Soykırımı’nın 107 yıldır inkar edildiğini söyleyerek, “24 Nisan 1915 tarihinde 250’ye yakın Ermeni aydının tutuklanması ile başlayan sürgün ve katliamlar, 27 Mayıs 1915 tarihinde çıkarılan Geçici Tehcir Kanunu’yla Ermeni halkının topyekün kadim topraklarından sürülmesi ve büyük çoğunluğunun yaşadıkları yerlerin civarında ve göç yollarında katledilmesiyle sonuçlandı” dedi.

TALAT PAŞA'YI HEDEF ALDI
Paylan, kanun teklifinde Türk milletinin önemli değerlerinden olan olan Talat Paşa'yı da bu sözlerle hedef aldı.

“Ermeni Soykırımı’nın failleri olan dönemin devlet görevlilerinin isimleri, inkâr politikasını destekler biçimde, başta Ermeni Soykırımı’nın baş faili Talat Paşa olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında kamusal alanlara; sokaklara, parklara, okullara verilmiştir."

garo paylan ermeni kanun teklifi