HDP'li Aysel Tuğluk için tahliye kararı verildi

TAKİP ET

Demans teşhisi konulan HDP Van eski Miletvekili Aysel Tuğluk için tahliye kararı verildi. Tuğluk'un başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle tutukluluğunun devam edecek

"Terör örgütü propagandasını yapmak" suçundan hapiste bulunan HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında yargılandığı Kobani Davası’ndan tahliye kararı verildi.

Tahliye kararını duyuran CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “2016'dan beri Kandıra F Tipi Cezaevinde bulunan ve 2021'de demans teşhisi koyulan meslektaşım, siyasetçi Aysel Tuğluk hakkında nihayet tahliye kararı verildi” dedi.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Avukat Cahit Kırkazak, Tuğluk'un başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle tutukluluğunun devam edeceğini belirtti.

Kırkazak, "Kobani Davasında yargılanan Aysel Tuğluk tahliyesine karar verildi. Ancak Aysel Tuğluk halen başka bir dosyada hükümlü olduğu için maalesef mahpus hali şimdilik devam edecek" açıklamasını yaptı. 

ARALIK 2016’DAN BERİ CEZAEVİNDE

Aralık 2016’dan beri Kocaeli 1 No’lu F Tipi’nde tutuklu olan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, vekilliği döneminde yapmış olduğu basın açıklamaları ve siyasi faaliyetleri sebebiyle hüküm giydi.

Tuğluk ayrıca kamuoyunda “6-8 Ekim Kobane” dosyası olarak bilinen ve HDP’li siyasetçilerin yargılandığı Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasından da yargılanıyor. Tuğluk’a, ilk defa geçen yıl Seka Devlet Hastanesi’nde demans teşhisi kondu.

Aysel Tuğluk HDP