HDP'den skandal paylaşım: 1915 olayları üzerinden Türkiye'yi hedef aldı!

TAKİP ET

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olarak bilinen HDP, sözde Ermeni soykırımına dair açıklama yaptı. 1915 olayları üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan HDP,  'Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!' ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olarak bilinen ve terör propagandası yaparak "Ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozma” suçundan dolayı hakkında kapatma davası açılan HDP, sözde Ermeni soykırımına dair açıklama yaptı. 1915 olayları üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan HDP,  “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağının belirtilmesinin ardından terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olarak bilinen HDP'den de açıklama geldi. Sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan HDP,  1915 olayları üzerinden "Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin" açıklaması yaptı.

Dünya tarihçileri tarafından 1915 olaylarının belgelerle soykırım olmadığı tasdiklenmesine rağmen terör örgütü bağlantılı kuruluşlar tarafından 'soykırım' yalanı meşru kılınmaya çalışılıyor.

HDP'nin yayınlanan bildiride ise "Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca yapılan açıklamada İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne karşı suçlamalarda bulunuldu. Terör örgütü saldırılarını kınamayan, şehitlerimizi anmayan HDP, 1915 olayları için “Katledilenleri saygı ve rahmetle anıyoruz" mesajını paylaştı.

hdp ermeni pkk terör örgütü 1915 olayları