HDP'den, Meral Akşener'e ağır sözler!

TAKİP ET

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle başlayan tartışmada yeni boyut. HDP'li vekil, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i çok ağır sözlerle hedef aldı.

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklaması siyaset gündemini değiştirdi. İYİ Partili yöneticiler üst üste Tekin'in açıklamalarına tepki gösterirken son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "HDP'nin olduğu masada biz olmayız, bizim olduğumuz masada HDP olmaz" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEYE VAAT ETTİĞİ TEK ŞEY 90'LARIN KARANLIĞI"

Akşener'in bu sözlerine HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, ağır sözlerle yüklendi. Günay, "Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP'ye konum belirlemek değil. Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90'ların karanlığıdır" dedi.

"HDP'Lİ ZATEN SENİN OLDUĞUN MASAYA GELMEZ"

Günay açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Hiçbir HDP'li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP'nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek."

Gürsel Tekin, İYİ Partililerin kendisine yönelik tepkisine çok sert bir yanıt verdi: Kim bana had bildireccek

akşener hdp iyi parti gürsel tekin