Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Geliyor gelmekte olan

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövizlerin ardından sıranun yastık altındaki altınlara geldiğini söyledi. Ayrıca Nebati, "Fiyatlar, aşağı hızlı bir şekilde inecek. Yoksa geliyor gelmekte olan. Hazine ve Maliye'nin sopası' dedi.

Döviz kurlarında yaşanan düşüşle birlikte vatandaşlar marketlerdeki ürünlere indirim bekliyor. AKP'nin Kızılcahamam’da düzenlenen kampında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise fiyatlara ilişkin konuştu.

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"
TGRT'nin haberine göre, sunumda döviz kurunun düşmesiyle beraber fiyatları indirmeyenlere tepki gösterdiği belirtilen Bakan Nebati, “Jet hızıyla çıkardılar fiyatları, öyle yamaç paraşütüyle gezer gibi ortalıkta dolanmasınlar. Fiyatlar, aşağı hızlı bir şekilde inecek. Yoksa geliyor gelmekte olan... Hazine ve Maliye’nin sopası” dedi.

SIRA YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARA GELDİ
Türkiye’nin ihracat kapasitesinin olduğunu söyleyen Bakan Nebati, ülkenin doğrudan yabancı çeken bir merkez hâline geleceğini ifade etti. 'Yastık altında' 5 bin ton altın olduğunu belirten Bakan Nebati, bu doğrultuda toplamda 280 milyar doların ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiğini aktardı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Nureddin Nebati, "Ocak ayının ilk haftasında bu iş bitmiş olacak. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak" dedi.

Kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirilecek. Vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme konusunda önemli mesafe kat edilecek.

İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek. İstenildiğinde ulaşılabilen, karşılığında kâr payı, faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistemle fiziki olarak altını da çekilebiliyor.
 

hazine ve maliye nureddin nebati fiyat market fiyat artışı indirim zam altın döviz dolar türk lirası