Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon için rakam verdi

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Japon medyasına verdiği röportajda enflasyon için rakam verdi. Nebati, "Enflasyon Nisan ayında yüzde 50'nin altında tepe yapacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Japon Haber ajansı Nikkei’ye konuştu. 
"Enflasyon Nisan ayında yüzde 50'nin altında tepe yapacak" diyen Nebati, "Enflasyonda yüzde 50 seviyelerini göreceğimizi düşünmüyorum. Umarım yanılmam" dedi.

Nebati verdiği demeçte ayrıca "Türk Lirası'nda daha fazla değer kaybı beklemiyorum" diye konuştu.

Türkiye’nin önemli bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya kalacağını fakat dünyadaki diğer ülkelerin de aynı sorundan mustarip olduğunu belirten Nebati, “Ocak ayında enflasyonun yükselmesini ve belirli bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Yaz aylarında enflasyonun toparlanma kaydetmeye başlamasını ve Aralı kayında ise baz etkisinden dolayı keskin bir şekilde gerileyeceğini düşünüyoruz” diye ekledi.

"BÜYÜME YÜZDE 10-11 OLACAK"
2021 yılındaki büyümenin yüzde 10-11 civarında orta vadeli ekonomi programı hedeflerinin yukarısında geldiğini vurgulayan Nebati, 2022 yılında büyümenin orta vadeli ekonomi programı hedefleriyle uyumlu bir şekilde yüzde 5 civarında olmasını beklediklerini ifade etti.
 

nureddin nebati enflasyon ekonomi ocak nisan hazine maliye