'Hayat Eve Sığar' uygulaması yayınlandı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kısa süre önce duyurulan 'Hayat Eve Sığar' uygulaması vatandaşın kullanımına açıldı.

Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ardından kısa süre önce kamuoyuna açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Hayat Eve Sığar’ isimli aplikasyonu duyurmuştu. Bu günlerde ise Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje vatandaşların hizmetine açıldı.



HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR?
Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs hastalığının yayılımını takip ederek vatandaşı bilgilendirmeye yönelik geliştirilen uygulamanın öne çıkan ilk özellliği; vatandaşın, bulunduğu bölgedeki  virüs riskine ulaşılabilmesine imkan sağlaması oldu. Riskleri azaltmayı hedef alan uygulama ile online COVID-19 testi de yapılabiliyor. ‘Ailem’ kategorisine tıklandığında ise aile üyelerinin izin vermesi halinde durumları hakkında bilgi akışını görüntüleme ve riskli bir durum öncesi önlem alabilme gibi olanaklar uygulama tarafından sağlanıyor.



NASIL ÇALIŞIR?

Hayat Eve Sığar uygulamasına android ve İOS marketlerden ücretsiz bir şekilde ulaşmak mümkün. Uygulama indirildikten sonra ilk olarak telefon numaranızı sisteme kaydetmeniz isteniyor. Numara kaydedildikten sonra mesaj yolu ile tarafınıza gönderilen kod ile numara doğrulama işlemi yapılıyor. ‘Hesabın doğrulandı.’ mesajını aldıktan sonra ‘Konum servislerini aç.’ ve ‘Bluetooth servislerini aç’ seçeneklerine dokunarak uygulamanın özelliklerini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Ardından ‘T.C. Kimlik No, Baba Adı ve Doğum Yılı’ bilgilerinizi girerek, bölgenizde bulunan virüs riskini görüntüleyebilirsiniz.

UYGULAMAYA YOĞUN İLGİ
Sağlık Bakanlığı tarafından kısa süre önce yayınlanan uygulama, Android ve İOS marketlerde yoğunluğa sebep oldu. Sağlık ve Fitness kategorisinde 1. Sıraya yerleşen uygulamanın, hizmete açılmasından kısa bir süre sonra  1 milyondan fazla kişi tarafından indirildiği öğrenildi.



 

hayat eve sığar uygulama aplikasyon sağlık bakanlığı nasıl indirilir