Hayat Bilgisi ders kitabındaki Afgan ve Suriyeli göçüyle ilgili algı çalışmasına velilerden tepki

TAKİP ET

İlköğretim birinci sınıf Hayat Bilgisi kitabında, Türkiye'ye gelen Afgan ve Suriyeli göçüyle ilgili algı çalışması yapılmasına velilerden tepki geldi.

Türkiye genelinde anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri 5 Eylül itibariyle okula başladı. Uyum Eğitimi Haftası'nın ilk gününde öğrencilere ders kitapları dağıtıldı.

Birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan Kök-e Yayınları'na ait Hayat Bilgisi ders kitabında yer alan bir metin velilerin tepkisini çekti.

Kitabın 153. sayfasında Türkiye'ye yönelik Afganistan ve Suriye'den göçüyle ilgili algı çalışması yapılmasına bir veli çektiği videoyla tepki gösterdi.

"Birlikte Yaşamak" başlıklı sayfada öğrencilere "Yaşadığınız yerde başka ülkeden göç etmiş kişiler var mı? Araştırıp edindiğimiz bilgileri arkadaşlarımızla paylaşalım" sorusu yöneltildi.

Verilen örneklerde ise şunlar yer aldı:

- "Adım Firuz. Ailem Afganistan'dan göç ederek Türkiye'ye yerleşmiş. Şu anda Tokat'ta yaşıyoruz. Türkiye'de doğduğum için Türkçe konuşabiliyorum."

"Adım Muhammet. Suriye'den Türkiye'ye göç ettik. Arapça konuşuyorum. Okuldaki arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana yardımcı oluyorlar. Türkçeyi öğrenmeye başladım"

İlgili sayfa şu şekilde:

Hayat Bilgisi Afgan Suriyeli ders kitabı