Hastaneye gitmenin bedeli: GSS primlerine yüzde 50 zam geldi! Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu?

TAKİP ET

Sosyal güvencesi olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ödemek zorunda oldukları GSS primlerine yaklaşık yüzde 50 zam geldi. Genel Sağlık Sigortası primi 2022 yılında 150,12 lira olarak ödenecek.

Sigortalı bir işte çalışmayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ödemek zorunda oldukları Genel Sağlık Sigortası primi yüzde 50 zamlandı.

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar ayda 150,12 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. GSS, geçtiğimiz yıl 107 liraydı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “2017’de GSS primleri 53.33 liraydı. 2020’de bu 88.29 TL’ye yükseldi. Yeni mezuna iş olanağı yaratmayan, işsiz yurttaşlarımıza iş bulamayan hükümet, bir de bu yurttaşlarımızdan zorunlu olarak GSS primi alıyor. Siz bu insanların en temel insani hak olan sağlık hizmetinden yararlanması için her ay prim ödetiyorsunuz, üstelik buna da yüzde 50 zam yapıyorsunuz. Böyle ülke yönetilmez" dedi.

genel sağlık sigortası gss sağlık hastane sigorta prim gss primi genel sağlık sigortası primi