Hastanede B-12 iğnesi vurulan kadın, gece yarısı telefonundan taciz edildi

TAKİP ET

B-12 iğnesi için hastaneye giden vatandaş, gece yarısı telefonuna gelen "Çok tatlısın" mesajıyla neye uğradığını şaşırdı. Sosyal medyadan yaşadıklarını anlatan Nilgün isimli Twitter kullanıcısı, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak kendisini aradığını açıkladı.

Türkiye gün geçmiyor ki yeni bir taciz olayıyla karşılaşmasın. Tacizin bu seferki adresi ise hastane. B-12 iğnesi vurdurmak için sağlık kuruluşuna başvuran vatandaş, gece yarısı telefonuna gelen taciz mesajıyla neye uğradığını şaşırdı.

Konuyla ilgili olarak "Bu şahıs bana bu gece B12 ignesi yaptıktan sonra numaramı bulup bu mesajı atmıs? şimdi söyleyin kime nasıl güvenicez? ben simdi sikayet etsem bir yaptırımı olucak mı? iğreniyorum her şeyden." ifadelerini kullanan Nilgün, Twitter hesabından kendisine atılan mesajı da ifşa etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN TELEFON
Paylaştığı mesajın kısa sürede on binlerce kişiye ulaşmasından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından arandığını açıklayan Nilgün, pazartesi günü resmi işlemleri başlatarak, şikayetçi olacağını söyledi:

ARKADASLAR PAZARTESİ GÜNÜ GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPIP MUTLAKA BURADA PAYLAŞACAĞIM. BANA ETKİLEŞİM KASIYOSUN DİYENLER İÇİN DE CEVAP OLUR UMARIM.
Sağlık bakanlığı benimle iletişime geçti. Süreci takip edicem.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Twitter'da paylaşıldıktan kısa süre sonra Türkiye'nin en çok konuşulan konularından biri haline gelen taciz olayına ilişkin birçok platformda tepki mesajları paylaşıldı.

Twitter ve ekşi sözlük gibi mecralarda hastaların özel numalarının nasıl paylaşılabildiği, tacizde bulunan kişinin yasalardaki boşluklardan cesaret aldığına dikkat çekildi.

İşte o mesajlardan bazıları:

B-12 İĞNESİ NEDİR
B-12 iğnesi doktor tavsiyesiyle kalçadan vurularak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücuttaki B vitamini eksikliğinin ilerlemesi durumunda, vitamin eksikliğini güçlü bir şekilde gidermek için kullanılan B-12 iğnesinin kaç doz vurulacağı, doktor kontrolünde belirlenmektedir.

B-12 iğnesi vurulduktan sonra hastanın durumu yakından takip edilmekte, geçmişteki şikayetlerinin devam etmesi durumunda, ek gıda takviyeleriyle süreç desteklenmektedir.

b12 iğnesi iğneden sonra taciz b12 iğnesi nedir nilgün hastane taciz