Hasan Tolga Balcılar açlık grevine son verdi, Ümit Özdağ'dan açıklamalar

TAKİP ET

Kaçakların haberini yaptığı için tutuklanan ve cezaevinde açık grevine giren gazeteci Hasan Tolga Balcılar eylemine son verdi. Ümit Özdağ, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Sosyal medyada "Osmaniye'de Son Dakika" isimli hesaptan haberler paylaşan gazeteci Hasan Tolga Balcılar, kamptan kaçan Afganları haber yapmasının ardından tutuklanmıştı.

Cezaevinde açlık grevine başlayan ve 15'den fazla kilo veren Balcılar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesi halinde grevine son vereceğini söylemişti.

Ümit Özdağ, Hasan Tolga Balcılar'ı Osmaniye Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. Özdağ, ziyaretin ardından partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

AÇLIK GREVİNE SON VERDİ

Özdağ, görüşmenin ardından Balcılar'ın açlık grevine son verdiğini söyledi. Özdağ, açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı.

Özdağ, bu tutuklamanın kamptan kaçan Afganlarla ilgili olmadığını iddia ederek, Balcılar’a kumpas kurulduğunu söyledi.

"HUKUK MU DAHA GÜÇLÜ, SİZ Mİ DAHA GÜÇLÜSÜNÜZ"

Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"Bir süre önce gözaltına alınan, tutuklanan gazeteci Tolga Balcılar'ı, Adalet Bakanlığı'na başvurarak almış olduğumuz izin çerçevesinde bugün tutuklu olduğu hapishanede ziyaret ettim. Ben, bir Ergenekon zanlısı olarak FETÖ ile yıllarca mücadele ettim ve sonunda Ergenekon, Balyoz, Casusluk vs. hepsi tarih çöplüğüne gitti ve bu kumpasları kuranların hepsi de şimdi hapishanede.

Bugün Osmaniye’de benzer kumpaslar, FETÖ taktiği kuranlar da bir daha akıllarını başlarına alsınlar ve düşünsünler. Basın özgürlüğüne yaptıkları saldırının gerçek nedeninin de Afgan sığınmacıların olmadığı, başka işler olduğu çok açık gözüküyor. Bakalım hukuk mu daha güçlü, siz mi daha güçlüsünüz; ortaya çıkacak."

Hasan Tolga Balcılar açlık grevi Ümit Özdağ