Harun Can, köpeğini sevdirmeyince saldırıya uğradı

TAKİP ET

Oyuncu Harun Can, köpeğini sevdirmediği için darp edildi.

Spiderman ve Deadpool karakterlerine ses veren ve oyunculuğuyla tanınan Harun Can, 20 Mart akşamı köpeğiyle birlikte Beşiktaş'ta yürüyüş yaparken bir erkeğin kendisini takip ettiğini fark etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, kulaklık takan Can, köpeğini gezerken takip edildi ve sonunda Ali T. adlı bir adam önünü kesti. Can kulaklığını çıkararak "Bir şey mi dediniz, duymadım" dedi. Bunun üzerine Ali T. "Dursana köpeği seveceğim" diyerek köpeğe doğru yöneldi.

Harun Can, köpeğinin yabancılardan hoşlanmadığını belirterek uzaklaşmaya çalıştı, ancak Ali T. tarafından tokat ve yumrukla saldırıya uğradı. Kıyafetleri yırtılan Can, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle olaydan kurtuldu.

Oyuncu, hemen polis merkezine giderek şikayette bulundu ve Ali T. hakkında soruşturma başlatıldı. Ali T. ifadesinde, "Köpeğini gezdiriyordu. Köpeklerden korkuyorum, karşı karşıya geldiğimizde köpek bana doğru yöneldi. Sahibine 'Lütfen köpeği çeker misiniz?' dedim. Ancak o bana 'Nasıl konuşuyorsun lan sen?' dedi. Sonrasında aramızda arbede çıktı" diyerek suçlamaları reddetti.

HARUN CAN KİMDİR?

Harun Can, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne girdi ve buradan mezun oldu. Daha sonra oyunculuk ve seslendirme alanında eğitim aldı ve bu alanda kariyer yapmaya başladı.

Seslendirme sanatçısı olarak kariyerine başlayan Harun Can, özellikle çizgi film ve animasyon filmlerinde seslendirme yapmasıyla tanınmaya başladı. Spiderman ve Deadpool gibi popüler çizgi roman kahramanlarının Türkçe dublajlarında seslendirme yapmasıyla büyük bir hayran kitlesi kazandı. Ayrıca birçok reklam filminde ve belgeselde de seslendirme yaptı.

Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak 2009 yılında yayınlanan "Bir Bulut Olsam" dizisiyle başladı. Daha sonra birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. "Kayıp Şehir" ve "Muhteşem Yüzyıl: Kösem" gibi dizilerde ve "Kötü Çocuk" ve "Bir Baba Hindu" gibi filmlerde rol aldı.

Harun Can ayrıca bir stand-up gösterisi de yapmıştır. 2016 yılında "Harun Can: Ben Buradan Atlarım" adlı gösterisiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

Sosyal medyada da aktif olan Harun Can, özellikle Twitter hesabı üzerinden sık sık paylaşımlar yapıyor ve takipçileriyle etkileşim halinde bulunuyor.