Hande Erçel, Gülben Ergen de listede: Ünlü isimlere binlerce liralık 'örtülü reklam' cezası

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından örtülü reklam yaptıkları gerekçesiyle Gülben Ergen ve Hande Erçel'in de aralarında bulunduğu ünlü isimlere para cezası kesti.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sosyal medyada reklam yaptığı ancak reklam yaptığını #işbirliği veya #reklam etiketi ile belirtmediği fark edilen ünlülere ceza kesti.

Aralarında Gülben Ergen, Gamze Erçel ve Nisa Bölükbaşı'nın da yer aldığı, sosyal medyada örtülü reklam yapan birçok isme Reklam Kurulu'ndan ceza geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, gelen şikayetleri inceleyen Reklam Kurulu, Hande Erçel'in ablası Gamze Erçel'in 'gamze_ercel' isimli Instagram hesabından yaptığı üç ayrı paylaşımda bir giyim markasının etiketlendiğini ancak herhangi bir reklam ibaresine yer verilmediğini tespit etti. 

155 BİN LİRA CEZA

Markaya ve ürünlerine yönlendirme yapılmak için Erçel'in örtülü reklam yaptığını tespit eden kurulun, Erçel'e 155 bin 712 lira ceza kestiği belirtildi.

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen'e de örtülü reklam yaptığı için ceza geldi. 'gulben123' isimli Instagram hesabı üzerinden cilt bakım ürünü tanıtımı yapan ve tanıtım ibaresini kullanmayan şarkıcının da markanın örtülü reklamını yaptığı aktarıldı. 

Kuruldan ceza alan diğer isimler arasında eski Survivor yarışmacısı Nisa Bölükbaşı'nın da yer aldığı biliniyor.

Oyuncu ve model Sedef Kasabalı da “küçük punto” nedeniyle incelemeye takıldı. “sedefavci” isimli Instagram hesabından bir ağız bakım ürününe dair 1 Ağustos’ta yapılan “hikâye” paylaşımında “iş birliği” ibaresine “küçük puntoyla” yer verildiğini belirleyen Kurul, söz konusu ibarenin kolaylıkla okunabilir büyüklükte olmadığına dikkat çekildi. Bu reklama da durdurma cezası uygulandı.

Gülben Ergen Hande Erçel örtülü reklam