Halkbank'tan tartışma yaratan reklam filmi: Bir gecede mi çektiniz?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sistemini açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Halkbank'ın TL'ye ilişkin yayınladığı reklam filmi tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazartesi gübü Kabine Toplantısı’nın ardından "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sistemini açıklamıştı. Salı günü ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı.

Ancak bu gelişmeler yaşanırken ve açıklamaların üzerinden 24 saat geçmeden Halkbank’ın sosyal medya hesaplarından yeni modelle ilgili bir reklam filmi yayınlandı.

Türk Lirası’nın önemine dikkat çekilen ve Kerem Alışık’ın oynadığı reklam filmi, sosyal medya şu ifadelerle paylaşıldı:

"Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!"

ÖNCEDEN BİLİNİYOR MUYDU?
Reklam filmi paylaşılır paylaşılmaz tartışmalara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından 24 saat geçmenden, reklam filminin yayınlanmasına tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar, dövizdeki gelişmelerle ilgili önceden belli bir kesimin haberinin olduğu ileri sürdü.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Halkbank bu reklamı ne zaman çekti?" diye sorarken "Demek bu mevduat kararının alınacağı çok öncesinden belliydi. Dolar 18 liraya kadar çıktı ve zirvedeyken haberi olanlar dövizlerini Türk Lirası'na çevirdi. Şimdi bu liraların faiz garantisi halka yüklendi. Bunlar Sülün Osman'ı bile çırak çıkarır" yorumunda bulundu.

Halkbank'in reklamına müzisyen Şehrazat ise "Demekki en az bir Hafta öncesinden biliyordunuz doların bu kadar hızlı düşeceğini öyle ya!! Prodüksiyon 24 saatte yapılmaz yapılamaz biz de klip mlip çekiyoruz ya.. aaah​​​​​​​ ah" ifadeleriyle tepki gösterdi.

halkbank türk lirası reklam kur korumalı tl vadeli mevduat mevduat döviz garantili döviz