Halk Tv canlı yayınında söylendi "Yılmaz güney, Kürt halkının kurtuluşu için sürgüne gitti"

TAKİP ET

Halk TV'de "Yiğit devrimci" denilerek Yılmaz Güney anıldı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen programda Güney için "Kürt halkının kurtuluşu için sürgüne gitti" denildi.

Türkiye'de bazı kesimler tarafından oyuncu, yönetmen, senarist ve yazar olarak tanıtılan Yılmaz Güney, doğum günü nedeniyle Halk Tv'de de anıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gerçekleştirilen "Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar" programında Yılmaz Güney için "Kürt halkının kurtuluşu için sürgüne gitti" denildi.

Güney'in eşi Fatoş Güney, şu ifadeleri kullandı:
"Hiçbir şey düşünmeden kendisini ateşe attı. Kürt halkının varlığını bulması için. 100 sene cezaya çarptırılmıştı Yılmaz, o yüzden Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı. Yumurtalık Davası'ndan ötürü zaten 7 yıl yatmıştı ve birkaç senesi kalmıştı tahliyesine. Esas olarak Kürtlerin varlığını ifade ettiği ve onların kurtuluşu hakkında yazdığı için 100 yıl ceza aldı."

Programın tanıtımında Yılmaz Güney'den "Yiğit devrimci" olarak bahsedildi. Halk Tv, Sosyal medyadan gelen tepkilerle birlikte Twitter'da gündem oldu.

ŞİVAN PERVER'E SELAM GÖNDERİLDİ
Halk TV canlı yayınında ilerleyen dakikalarda ise PKK'ya yakınlığıyla bilinen Şivan Perver'e böyle selam gönderildi.


Yılmaz Güney gerçekleri: PKK'lı teröristlere şehit dedi, sözde Kürdistan propagandası yaptı

yılmaz güney halk tv kürt