Halk TV canlı yayınında Murat Ağırel ve Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün arasında andımız tartışması

TAKİP ET

Gazeteci Murat Ağırel'in, Gelecek Partisi'nin Andımız'ı hedef alan açıklamalarına tepki göstermesi üzerine ortalık karıştı. Gelecek Partilili Ayhan Sefer Üstün ile Ağırel arasında canlı yayında sert bir tartışma yaşandı.

AYKIRI / MUHAMMET UMUT AKALIN
Andımız'ın Danıştay kararıyla kaldırılmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. Gazeteci Murat Ağırel yorumcu olarak katıldığı Halk TV'deki canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayına telefonla bağlanan Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün'e "Andımız'ın kaldırılmasından neden rahatsızlık duyuluyor" sorusunu soran Ağırel, Davutoğlu'nun atmış olduğu Andımız karşıtı tweete de tepki gösterdi.

"Ahmet Davutoğlu'nun attığı tweeti bir Türk vatandaşı olarak kınıyorum" ifadelerini kullanan Ağırel'e, Ayhan Sefer Üstün tepki gösterdi. 

Üstün, Andımız'ın dayatmacı ve ırkçı ifadeler içeren bir metin olduğunu ileri sürerek, Ağırel'e tepki gösterdi.

Programda yaklaşık 20 dakika süren gerginlik, moderatör Özlem Gürses'in araya girmesiyle son buldu.

İşte o diyalog:
M.A – "İstiklal marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur" kelimesinden Sayın Ahmet Davutoğlu ne zaman Türk milletinden özür dilerse  ben de ondan özür dilerim. Ama diğer türlü özür dileyecek herhangi bir şey göremiyorum. Gazetecilik dediğiniz şey halkın sorunlarını siyasilere aktarılması veya dertlerinin anlatıldığı yerdir.
A.S.Ü- Katılmıyor olabilirsin. Bir genel başkanı buradan kınayamazsın, kınayamazsın kardeşim.
M.A- Ben kınarım efendim.
A.S.Ü- O zaman sen gazeteci değilsin.
M.A- Onun takdirini halk verir Ayhan bey.
Ö.G- Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim.
M.A- Sayın başkan bir yanıt vermedi. Keşke yanıt verebilseydi. Ben keşke onu canı gönülden isterdim.
A.S.Ü- Yanıtımızı verdik.
M.A- Yani doğru olmadığını söylediniz şeylerde olayı farklı noktalara çekiyor.
A.S.Ü- Siz sadece kendi duymak istediğiniz bir cevabı duymak istiyorsunuz. Elbette biz diyoruz ki 'Andımız bugün için okutulmasına ihtiyaç yok' diyoruz. Bu cevap değil mi? Bunun yerine 'İstiklal marşı okunsun' diyoruz bu cevap değil mi? Daha ne cevap bekliyorsun? İlla ki senin fikrini mi söylemem lazım benim burada? 

BANA "SEN" DİYE HİTAP ETMEYİN
M.A- Ben, size sen diye hitap etmedim siz diye hitap ediyorum sayın başkan ve şöyle benim sizinle fikir mütealasında bulunmam ya da ortak bir fikirde olamama gerek yok. Ben sizin Sayın Genel Başkanın partinizi de bağlayıcı açıklamasında bir vatandaş olarak tepki gösteriyorum. Neden?  Siz muhalefet olarak çıkıp 
A.S.Ü- Burada bir  tartışma yapıyoruz Sizin gazeteci sıfatınız var benim bir siyasetçi var ben sizi kınıyorum demem burdan. Ben kendi etik ilkelerim doğrultusunda demem Kınıyorum diye sizde bana dememeniz lazım.
M.A- Kınıyorumun sözlük anlamı nedir efendim? 
A.S.Ü-Yav kınıyorum kötü bir şey demek kardeş, söylenmemesi gerekin bir şey.
M.A- Hayır değil, sözlük anlamı nedir efendim?

AK Parti, HDP, Gelecek ve DEVA Andımız karşıtı ittifakta birleşti

murat ağırel ayhan sefer üstün gelecek partisi andımız