Halk TV canlı yayınında "Kürdistan" sözleri böyle düzeltildi

TAKİP ET

Halk TV ekranlarında Halk Meydanı programını sunan Şirin Payzın, bir izleyicinin "Kürdistan" ifadesine "düzeltme" yaptı. Payzın, "Bütün düşüncelere saygımız sonsuz. Maalesef RTÜK gereği Kürdistan ifadenizi Kürt illeri olarak düzeltiyorum" dedi.

Halk TV canlı yayınında bir katılımcının "Kürdistan" sözleri, programın sunucusu Şirin Payzın tarafından "Kürt illeri" şeklinde düzeltildi.

"KÜRDİSTAN COĞRAFYASI"

Şirin Payzın'ın programına katılan izleyici, şu ifadeleri kullandı: "Heyecan yaratan sadece HDP. Sebebi yerel yönetimlerin güçlendirilmesi. Kürdistan coğrafyasında bu belediyeler eliyle gerçekleştirilebiliyordu."

PAYZIN MÜDAHALE ETTİ

Katılımcının sözlerini tamamlamasının ardından söze başlayan Payzın şu ifadeleri kullandı;

"Yorum yapmadan önce bir RTÜK düzeltmesi yapmam gerekiyor. Burada bütün düşüncelere saygımız sonsuz ancak RTÜK gereği bir ifadenizi ben Halk TV'nin görüşü olmadığı yada sizin görüşünüz olduğu dipnotunu düşeceğim. Orada "Kürdistan" ifadeniz, her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı ifadeyi kullanmış olsa da malesef RTÜK nedeniyle bunu "Kürt illeri" olarak düzeltiyorum. Ama sizin fikriniz tabi ki size aittir. Ben RTÜK açısından bu tip notlar düşmek zorunda kalıyorum."

AYKIRI GYY BATUHAN ÇOLAK'TAN "KÜRT İLLERİ" TEPKİSİ

Aykırı.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Halk TV canlı yayınında sunucu Şirin Payzın'ın bir konuğun "Kürdistan" sözlerini "Kürt İlleri" şeklinde düzeltmesine tepki gösterdi.

Çolak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kürdistan'ın düzeltmesi "Kürt illeri" değildir. Bu vatanın her karışı Türk'tür, şehirleri de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin illeridir. Etnik kökene göre şehirleri olan bir devletimiz bulunmamaktadır." dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM

şirin payzın RTÜK kürdistan halk tv canlı yayın batuhan çolak