Halk sokakta, 'Netanyahu istifa et'

TAKİP ET

Hakkında yolsuzluk davası açılması nedeniyle Binyamin Netanyahu'nun başbakan olmasını istemeyen halk, başkent Tel Aviv'deki Rabin Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi.

Siyah bayraklar taşıyan göstericiler, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uymak için gösteri öncesinde İsrail emniyeti Rabin Meydanı'nda yerlere işaretler koyarak göstericilerin durabilecekleri yerleri belirledi. Protestoya katılanlara da maske takma zorunluluğu getirildi.
 
Muhalefet partilerinden Yeş Atid'in lideri Yair Lapid'in de katıldığı gösteriye koronavirüs salgınına rağmen yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
 
Gösteride konuşan muhalefet partisi lideri Lapid, Netanyahu'yu İsrail'de demokrasiyi yok etmekle suçladı ve eski ortağı Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ı da buna yol göstereci olmakla itham etti.

 
Lapid, Netanyahu ile koalisyon hükümeti kurmak için görüşmeler yapması nedeniyle Gantz'ı eleştirerek, "Hükümete girmek için uğraşıyorlar ve kendilerine hikayeler anlatıp 'İçerden mücadele edeceğiz' diyorlar. İçerden mücadele edemezsiniz, yolsuzlukla içerden mücadele edilemez. Eğer ki içerdeyseniz bunun bir parçasısınızdır." dedi.
 
Hakkında yolsuzluk davası açılması nedeniyle Netanyahu'nun başbakan olmaması gerektiğini söyleyen Lapid, "Hakkında dava açılan birisi polis müdürünü, başsavcıyı, davasına bakacak hakimleri atayamaz. Bunlar Netanyahu'nun istek listesi." diye konuştu.

otomobil araba fiyat sıfır araba akaryakıt döviz dolar euro kur zam