Halil Falyalı cinayetinde sıcak gelişme, Türkiye'ye sıçradı, gözaltılar başladı

TAKİP ET

Kıbrıs yeraltı dünyasının önemli isimlerinden olan Halil Falyalı'nın öldürülmesi sonrasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Suikastle ilgili olarak İstanbul'da operasyon başlatıldı. Mafya bağlantılı oldukları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. İşte son gelişmeler...

Halil Falyalı cinayetinin yankıları sürüyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Çok üzücü bir kayıp" ifadelerini kullanırken, Türkiye'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Saldırı sonrasında saldırganların tekneyle kaçtıkları iddia edilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü kritik bir açıklamada bulundu. 

AÇIKLAMAYI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Halil Falyalı'nın öldürülmesine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"08.02.2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Çatalköy'de gerçekleştirilen Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların silahlı saldırı neticesinde öldürülmesi olayı ile ilgili, KKTC Kıbrıs Polis Genel Müdürlüğü ile kurulan koordinasyon neticesinde olayla ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SEDAT PEKER GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Sedat Peker'in çektiği videolarda da adı geçen Halil Falyalı, Girne'deki otelinden Çatalköy'e gittiği sırada uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı.

EVİNİN ÖNÜNDE KATLEDİLMİŞTİ
Otomatik silahlarla gerçekleştirilen saldırıda Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken Halil Falyalı ağır şekilde yaralandı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Halil Falyalı, önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne ardından YDÜ Hastanesi'ne sevk edildiği ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SÜRAT TEKNESİYLE KAÇTIKLARI İDDİA EDİLDİ
İddialara göre; Falyalı, evinin yakınlarına arazi aracıyla gelen şahıslar tarafından otomatik silahlarla tarandı. Saldırganlar adadan sürat teknesi ile ayrılırken suikast timinin MOBESE kameralarına yakalandığı ifade edildi. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen bir kişi ise bu sabah gözaltına alındı. Girne Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verildiği öğrenildi.

Halil Falyalı cinayeti sonrası Sedat Peker'den dikkat çeken hamle

Halil Falyalı nasıl öldürüldü! Sedat Peker'in iddiaları yeniden gündemde!

halil falyalı cinayeti halil falyalı suikasti halil falyalıyı kim öldürdü