Halil Falyalı cinayetinde Sedat Peker ayrıntısı! Telefonda görüşmüş

TAKİP ET

Kıbrıs'ta silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı suikastına ilişkin yeni detaylar çıktı. Mustafa Söyelemz'in, olay günü İstanbul'a döndükten sonra Sedat Peker'in akrabası ve adamı olduğu iddia edilen Metin S. ile görüştü belirtildi.

Kıbrıs Girne'de geçtiğimiz haftalarda silahlı saldırı sonucu öldürlen Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Emniyet kaynakları, katil zanlısı Mustafa Söylemez'in olay günü Kıbrıs'tan İstanbul'a döndükten sonra bir kahvaltı salonunda Sedat Peker'in akrabası ve adamı olduğu iddia edilen Metin S. ile görüştüğünü belirtti.

Söylemez'in ağabeyi Faysal Söylemez'i aramak için Metin S.'den telefonunu istediği ve ağabeyini arayarak bilgi verdiği belirtildi. Olayın ardından ilk gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in avukatının, Metin S.'yi arayarak bilgilendirdiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?
KKTC'de Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubat'ta arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı, müdahalelere karşın kurtarılamamıştı.

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısında dere yatağı içerisinde atılı vaziyette, 2 kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Yapılan balistik incelemelerde, söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9, 12 ve 13 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez ile Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız, Ahmet Naim M, Celal B. ve Metin S. dün adliyeye sevk edilmişti.

Zanlılardan Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız tutuklanırken Ahmet Naim M, Celal B. ve Metin S. ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.



 

halil falyalı sedat peker cinayet kıbrıs suikast söylemez