Hakeme tepki gösteren Mauro Icardi'nin cezası belli oldu

TAKİP ET

PFDK, Başakşehir maçının ardından sosyal medya hesabından hakemlere tepki gösteren Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin cezasını açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sosyal medya paylaşımı sebebiyle disipline sevk edilen Mauro Icardi'nin cezasını açıkladı.

PFDK'den yapılan açıklamada Mauro Icardi'ye 150 bin TL para cezası verildiği belirtildi.

PFDK'nın açıklaması şu şekilde:

"GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI'nin, müsabaka sonrası sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda yer alan Hakem Ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkında Açıklamalar nedeniyle FDT'nin 38/2. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

NE OLMUŞTU?

Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan çeyrek final karşılaşmasında hakem kararları tartışma yaratmıştı. Maçın hakemi Kadir Sağlam ve VAR'da bulunan Özgür Yankaya'nın yönetimi eleştiri toplamıştı.

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi de hakem kararlarına tepki göstermek amacıyla kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşmda bulunmuştu. Icardi paylaşımında "Bir utanç, bir skandal. Yılın soygunu" ifadelerini kullanmıştı.

 

Galatasaray Icardi