Hakan Atilla'dan Ali Fuat Taşkesenlioğlu açıklaması: Ali Babacan'ı işaret etti

TAKİP ET

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, rüşvet iddialarıyla gündemde olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Atilla, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı işaret etti.

Borsa İstanbul'un eski genel müdürü ve Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla, Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla gündemde olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında konuştu.

Taşkesenlioğlu’nun Halkbank yönetimine atanması için Hangi vasfı değerlendirildi de bu göreve getirildi ben de merak ediyorum. Beraber çalıştık. Bankaya katkı sağlayacak tek bir şey yaptığını görmedim. Ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım" diyen Hakan Atilla, "Belki kendisini atayan imzayı atan Ali Babacan biliyordur" diyerek DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı işaret etti.

Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu'na konuşan Hakan Atilla, "Mesele hep Sarraf’a indirgendi. Oysa Halkbank, o günlerde yurtdışı operasyonları başarıyla yönetiyordu. Uluslararası firmalara da hizmet ediyordu. Bu durum birilerinin işine gelmemiş olabilir. Atanacak kişinin bazı özellikleri karşılaması gerekirdi" yorumunu yaptı. 

"BANK ASYA'DAN 6-7 KİŞİ ATANDI"

Atilla, "Bu şekilde bir atama uygun düşmez. Sadece onun gelmesiyle kalmadı. Altı yedi tane de Bank Asya’dan genel müdür yardımcısı atandı. Kaç senelik bankada başka insan kalmamış gibi Bank Asya’dan altı yedi insan atanması bana anormal geliyor. Kabul edilmesi güç bir şey. Onaylayanlar için de güç. Kimsenin adını bilmediği Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu sen nasıl seçtin diye bugün bile kimse sormuyor. Böyle bir atamayı bakan nasıl imzaladı anlamıyorum" diye konuştu.

 

Hakan Atilla Ali Fuat Taşkesenlioğlu Ali Babacan