Hacettepe Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde dekan, Kaya Avşar'ın sözünü kesmeye çalıştı

TAKİP ET

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin mezuniyet töreninde yaşananlar gündeme damga vurdu. Dekan Deniz Demiryürek, konuşma yapan öğrenci Kaya Avşar'ın sözünü kesmeye çalıştı. Diğer öğrencilerin yoğun tepkisi sonrasında açıklamasına devam eden Avşar, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözüyle tamamladı.

Hacettepe Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Kaya Avşar isimli genç, üniversitenin idari kadrolarının "siyasilerin beklentilerini karşılamasını" eleştirdi. Avşar'ın sözleri üzerine Fakülte Dekanı Deniz Demiryürek, müdahele ederek sözünü kesmeye çalıştı.

DEKANI YUHALADILAR

Mezun olan öğrenciler ve aileleri, engelleme girişiminin ardından Demiryürek’e tepki göstererek, Demiryürek’i yuhaladı. Salonda bulunan katılımcıların tepkisi üzerine Avşar konuşmasına devam etti.

Avşar ise sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözüyle noktaladı. O anlar cep telefonu ile anbean kaydedildi.

Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar’ın engellenmeye çalışıldığı konuşma şöyle:

“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi kaygıların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz kadrolarının dahil olmak üzere öncelikle siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin değerlendirilmek olmalıdır”

Bu sözler üzerine salonda salonda büyük bir alkış koptu.Fakülte dekanı Demiryürek ise, Avşar’ın konuşmasını engellemeye çalıştı. İkili arasında kısa bir tartışma yaşandı. Dekanın bu hareketinden sonra salonda tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine Dekan Avşar’dan uzaklaşarak konuşmasını yapmasına izin verdi.

“HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR”

Konuşmasına devam eden Avşar, “Türkiye’deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Hacettepe Kaya Avşar Dekan mezuniyet töreni