Habertürk'ten Meral Akşener'in Sedat Peker açıklamasına sansür

TAKİP ET

HaberTürk'te Meral Akşener'in Sedat Peker ile ilgili yapmış olduğu açıklama sırasında canlı yayın kesildi. Akşener'in tam sözü AK Parti ile ilgili bölüme getirdiğinde yayının kesilmesi dikkat çekti.

AYKIRI / HABER MERKEZİ
Türkiye, Sedat Peker'in açıklamalarını tartışmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı basın mensuplarının Peker ile ilgili sorularını yanıtlarken canlı yayına giren Habertürk'te ilginç anlar yaşandı.

Akşener'in konuşmasını canlı yayınla izleyicilere aktaran Habertürk'ün konu AK Parti'ye geldiği an yayını kesti.

Akşener konuşmasında, "Susurluk'un DYP'ye ödettiği bir bedel var. Aynı bedeli Anavatan partisine Alaattin Çakıcı ve Türkbank meselesi ödetmiştir." ifadelerini kullandıktan sonra Sedat Peker olayının da AK Parti'ye siyasi bir bedel ödettireceğini ifade edeceği sırada yayın kesildi. 

AKŞENER'İN SANSÜRLENEN KONUŞMASININ TAM HALİ
"Tarihe not olarak söyleyeyim, Susurluk kazasından sonra İçişleri Bakanı olan bir şahısım ben, her ne kadar Sayın Soylu tarafından stajyer kabul edilsem de ordinaryüs profesör olunca da böyle olunuyormuş, iyi ki de stajyer kalmışım. Susurluk meselesinin Doğru Yol Partisi’ne ödettiği bir bedel var, aynı bedeli Anavatan Partisi’ne ve Alaattin Çakıcı ve Türkbank meselesi ödetmiştir vatandaş nezdinde.

Buradan söylüyorum ki, bugün ortaya saçılan bu iddialar bu isnatlar adam gibi araştırılmazsa, doğru dürüst soruşturulmazsa ve kamuoyu bu konuda gerçekten ikna edilir objektiflik neticede kamuoyu ile paylaşılmazsa zaten seçilemeyecekti Sayın Erdoğan ama gerçekten Abbas yolcu olur. Ben siyasetle meşgul olan ortaklara tavsiyem bu işleri bilen bir insan olarak tavsiyem bu iddiaların savcılar tarafından mutlaka araştırılmasıdır. Sayın Soylu’nun da soruşturmanın selameti açısından kendi isteğiyle soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrılması partisinin geleceği, çok sevdiği sayın Cumhurbaşkanı’nın seçimi açısından elzemdir.  

HABERTÜRK'TE SÜLEYMAN SOYLU YAYINI VAR
Akşener'in sözlerine sansür uygulayan Habertürk'te bu akşam saat 21.00'da Süleyman Soylu'nun canlı yayını olacak.

Soylu, gündemdeki iddialara ilişkin sorulara yanı verirken, gün içinde Meral Akşener'e sansür uygulanması yayın hakkında soru işaretleri oluşturdu.

YAYIN BANTTAN MI VERİLECEK
Süleyman Soylu'nun gazetecilerin sorularını yanıtlayacağı Habertürk yayınının canlı olmadığı iddiaları da dile getirilmeye başlandı.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak şu mesajı paylaştı:

"Habertürk'ün akşamki yayını banttan olabilir. Bu tablo onu gösteriyor."

meral akşener habertürk habertürk sansür habertürk süleyman soylu