Güvenlik korucularına yol parası bile verilmiyormuş!

TAKİP ET

Güvenlik korucularının birçok haktan yararlanamadığı ve bu konuyla ilgili herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin güneyinde terör örgütü yapılanmalarının faaliyetlerinin arttığı bir dönemde Güvenlik Korucuları aktif görevlerine devam ediyor. TSK personeliyle birlikte Güvenlik Korucuları şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi için İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis’e kanun teklifi verdi.

GÜVENLİK KORUCULARININ HAKLARI TESLİM EDİLMELİ
İYİ Partili Lütfü Türkkan; kimi güvenlik görevlilerinin, memur ve doktorların dahi görev yapmak istemedikleri bölgelerde yıllardır görev yapan Güvenlik Korucuları’nın, özellikle geçim sıkıntılarının giderilmesi ve görev şartlarının iyileştirilmesi, 11.500 olan göstergenin 20.000 göstergeye çıkarılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Teklifte Büyükşehir kanunu ile mahalleye dönüşen köylerde görev yapan Güvenlik Korucuları’nın görev tanımlarının iyileştirilmesi de yer alıyor.

KORUCULAR SESLERİNİ DUYURAMIYOR
Güvenlik Korucuları 1985’ten bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde TSK personeliyle birlikte bölgede terör unsurlarına karşı etkili görev yapıyor. 1985’ten bugüne güvenlik korucuları 2.000 şehit verdi, 3.000 korucu Gazi oldu.


Asgari ücret kadar maaş alan korucular, beraber görev yaptıkları Uzman Erbaş ve Uzman Çavuş’lardan çok daha düşük maaş aldıklarını, kendilerinin bölgede yıllardır olmalarına  rağmen Uzman Erbaş ve Çavuş’ların 2 yıl sonra tayin isteyerek bölgeden ayrıldıklarını belirtiyor.

Terör unsurları tarafından hedef haline geldiklerini belirten Güvenlik Korucuları ayrıca Uzman Çavuşlar gibi hiçbir tazminat haklarının bulunmadığına da dikkat çekti.

Korucular ayrıca TSK personeliyle birlikte bölgede omuz omuza görev yapmalarına rağmen kendilerine yol parası, yemek ve gıda gibi imkanların sağlanmadığını vurguluyor.

güvenlik korucuları köy korucuları koruculuk lütfü türkkan