Günlük 360 bin vaka açıklayan Hindistan'da iktidar partisi miting düzenliyor!

TAKİP ET

Tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı günlük 360 binden fazla vaka ve 3 binden fazla vefat açıklayan Hindistan'da şoke eden gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Narendra Modi'nin iktidar partisi BJP, ülkede dev bir miting düzenledi.

Oksijen, tıbbi malzeme ve doktor eksikliği nedeniyle her gün en az 350 bin civarında vaka ve 3 bin üzerinde vefat açıklayan Hindistan'da yaşananlar uluslararası endişeye yol açtı. Ancak ülkedeki siyasi gelişmeler adeta şoke etti.

İnsanların cenazeleri sokak ortasında yakmaya başladığı Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin iktidar partisi Bharatiya Janata Parti, ülke genelinde mitingler düzenlemeye başladı.

İktidar partisi, bölgesel seçimler için kampanya sürecinin başladığı Telangana eyaletinde dev bir miting düzenledi. Mitingdeki görüntülerde maske ve sosyal mesafeye uyulmadığı görüldü.

Kalabalığın büyüklüğünü gösteren geniş açı fotoğraflardan bazıları kısa süre içinde iktidar partisinin Twitter hesabından kaldırıldı.

Türkiye'de de A KParti, pandemi sırasında kapalı alanlarda kongreler düzenlediği için tepki çekmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan parti üyelerine “Bu salgın döneminde salonları lebalep doldurdunuz" demişti.

hindistan miting kongre salgın koronavirüs iktidar vaka vefat