Güney Azerbaycan şehirlerinde, 'Büyük Türk'ün" kitabı Nutuk dağıtılıyor!

TAKİP ET

Güney Azerbaycan Türkleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Güney Azerbaycan şehirlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı Nutuk kitabını dağıttı. Geçtiğimiz günlerde bisiklet ile farkındalık seyahati yapan Ali Hemzezade, Aykırı'ya yaptığı açıklamada "Büyük Türk'ün kitabını her Türk okumalı" ifadesini kullandı.

ALTUĞ GÖMLEKSİZ / AYKIRI

Türkiye'de, Güney Azerbaycan'ın farkındalığına dikkat çekmek amacıyla faaliyet gösteren, Azerbaycan Siyasi Kuruluşları Emektaşlık Platformu, Türkiye ve Güney Azerbaycan arasındaki kültürel, tarihi ve dilsel iletişim köprülerini güçlendirmek amacıyla, Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı Nutuk kitabını, Güney Azerbaycan vatandaşlarına dağıttı.

Dağıtılan kitapların baş sayfalarında, "Yaşasın Azerbaycan, Yaşasın Türkiye, Karabağ Azerbaycan’dır” sözleri yer alıyor.

Güney Azerbaycan'da, Türkçe kitaplar yayınlanarak iki Türk toprağı arasındaki kültür köprüsünün kurulması ve güçlendirmesi hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde bisikletiyle Karabağ'a yaptığı yolculuk sırasında topladığı yardımlar ile bu farkındalığa destek veren Ali Hemzezade, Aykırı'ya yaptığı açıklamada "Büyük Türk'ün, yani Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabı, büyük bir milli uyanışı konu alıyor. Türk Milleti'nin bağımsızlığını anlatıyor ve bize bir ders veriyor. Her Türk, Nutuk'u okumalı, okutturmalı" ifadelerini kullandı.

İran hükümetinin, Güney Azerbaycan Türklerine yaptığı baskı politikasına da değinen Hemzezade, "Türkçe eğitimden mahrum bırakılan çocukların, Türkçe öğrenmesini ve bilinçlenmesini istiyoruz. İran'ın uyguladığı baskı politikasına şiddetle karşı çıkıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.




 

Tebrizli Ali Hemzezade, Antalya'dan Karabağ'a Türk dünyası için yollarda!

azerbaycan güney azerbaycan tebriz nutuk atatürk büyük türk