Gülseren Budayıcıoğlu'na yaptığı dizilerden dolayı tepki yağdı!

TAKİP ET

Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir ve Camdaki Kız dizileriyle kendisinden söz ettiren Gülseren Budayıcıoğlu'na çok sayıda tepki gelmeye devam ediyor.

AHMET KUT / AYKIRI

Gülseren Budayıcıoğlu’nun kaleminden çıkarak farklı kanallarda yer alan dizilerin aynı formatta işleyerek gitmesi izleyicilerin tepkilerine yol açtı. Bazı bölümlerde ise reyting uğruna psikiyatrların, doktorların hastalarının hikayelerini para karşılığında diziye uyarlanması sebebiyle özel hayatın gizliliği ve doktor-hasta ilişkisinin ihlali kapsamında etik dışı olduğuna dikkat çekildi.  Çok sayıda izleyici bu duruma tepki gösterirken son olarak da Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan ve Budaycıoğlu’nun proje tasarımın da yer aldığı Camdaki Kız dizisine tepki geldi.

‘BEKARET KONTROLÜ’ TEPKİSİ
Hastalarının hayat hikayelerini dizilere sattığı gerekçesiyle sık sık eleştirilen Budayıcıoğlu, son olarak ''Camdaki Kız” adlı dizide Burcu Biricik’in canlandırdığı “Nalan” karakterinin annesinin baskısı ile jinekoloğa gönderilerek yapılan bekaret kontrolü izleyiciler tarafından sert bir dille eleştirildi.
İzleyiciler, dizide yer alan jinekolog sahnesini toplumda yaşanan sorunlara ışık tutmak yerine birçok kadına uygulanacak psikolojik şiddetin artmasına sebep vereceğini düşünerek eleştiride bulundu. 

Sosyal medyada artan tepkilerin ardından Budaycıoğlu’nun, hastalarının hayatını dizilere sataraken hastalarından izin alıp almadığı bir kez daha merak konusu oldu.

gülseren budayıcıoğlu gülseren budayıcıoğlu kimdir gülseren budayıcıoğlu dizileri gülseren budayıcıoğlu kitapları kırmızı oda i̇stanbullu gelin masumlar apartmanı doğduğun ev kaderindir camdaki kız