Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı

TAKİP ET

Konserinde İmam Hatiplilerle ilgili söylediği sözler nedeniyle yargılanan şarkıcı Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı. Adli kontrol kapsamında her hafta karakola giderek imza verecek.

Şarkıcı Gülşen, Nisan ayında verdiği konser sırasında İmam Hatiplilerle ilgili söylediği sözler nedeniyle tutuklanmıştı. 3 gün cezaevinde yatan Gülşen, ev hapsi şartıyla tahliye edilmişti.

1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen ve önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacak olan Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldı.

NE OLMUŞTU?

Gülşen, 30 Nisan'da İstanbul'daki bir mekanda sahne almıştı. Gülşen, konserinin ilerleyen dakikalarında ekibindeki bir arkadaşına "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor" demişti.

Şarkıcı Gülşen, ifadesinde suçlamaları kabul etmemişti. Grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirten Gülşen, aralarında geçen bir konuşma dolayısıyla suç işleme kastının olmadığını savunmuştu.

Öte yandan hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şarkıcı Gülşen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

3 gün cezaevinde yatan Gülşen, ev hapsi şartıyla tahliye edilmişti.

Gülşen hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla başlatılan soruşturmada iddianame kabul edilmişti. Gülşen'in 1 yıldan 3 yıla hapsi istenmişti.

Gülşen ev hapsi