Gri pasaport skandalları sonrasında Almanya'dan Türkiye'ye yönelik yeni karar!

TAKİP ET

Türkiye'den AK Partili belediyeler aracılığıyla Almanya'ya hizmet pasaportu ile giden kişilerin geri dönmeme skandalı üzerine Almanya, gri ve yeşil pasaporta sahip Türklerden geliş nedeni ve giriş gerekliliğini gösteren belge istenmesine yönelik talimat verdi. Alman hükümeti, vatandaşlarına "Mecburi olmadıkça Türkiye'ye gidilmemesi' çağrısında bulundu.

Çoğu Avrupa ülkesinin koronavirüs sebebiyle vize kısıtlaması uyguladığı Türkiye’ye bir engel daha geldi. Koronavirüs sebebiyle bir yılı aşkın süredir devam eden Türk vatandaşlarına dair kısıtlamalara ek olarak Almanya, “Almanya vizesi istemeyen pasaportlarla gelenlerden de geliş nedenini ve kısıtlamalara karşı istisna olan durumu kanıtlayan ek belgeler istenilecek” şartını getirdi.

'Gri pasaport ile insan kaçaklığı araştırılsın' talebini AK Parti ve MHP ikinci kez reddetti

PASAPORT SKANDALI SONRASINDA YENİ KARAR
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Yeşil, Gri ve Siyah” pasaportla vizesiz gelişlerin de artık denetleneceği, sınırlarda da ek belge istenileceği belirtildi. Öte yandan Türkiye’deki belediyeler aracılığıyla yaşanan ‘Gri Pasaport’ skandalı sebebiyle ‘vizesi olsa bile’ tüm pasaport sahiplerinin geçerli ziyaret nedenlerini önceden sunmaları gerektiği belirtildi. 

Almanya'ya toplu iltica olayında görevden almalar başladı

Türk vatandaşlarına yalnızca istisnai durumlar için vize verileceğini belirten Almanya, vize başvurusu hakkı tanımak için şu şartları koştu:

Belediye projesiyle Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ü geri dönmedi!

* Ölüm, doğum ve birinci dereceden yakınlarının düğünü gibi durumlar

* Almanya'da fabrika ya da üretim tesislerinde montaj, bakım ve tamir için çağrılan kişiler

* Fuar düzenleyicileri (fuar montaj işçileri değil) ve katılımcıları

* Aile birleşimi vizesi alanlar ve eşiyle birlikte yaşayacak olanlar

* Acil ve gerekli tıbbi durumlar nedeniyle Almanya'ya gidecek olanlar

* TIR şoförleri, denizciler ve uluslararası nakliyat yapanlar.

“TÜRKİYE’YE GEREKSİZ GEZİLER İÇİN GİTMEYİN”
Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada “Türkiye'nin tamamına gereksiz turistik gezilere karşı uyarıyoruz. Türkiye, salgından ciddi derecede etkilendi. Sayılar azalsa da Türkiye yüksek enfeksiyon riskli ülke olarak konumlandırılmaya devam edilmektedir” ifadesi kullanıldı.

 

gri pasaport almanya türkiye