Gözler kabine toplantısında: Ramazan ayında tam kapanma mı olacak, kapatma mı?

TAKİP ET

Türkiye'de vaka sayılarının 60 binlere yaklaşmasıyla birlikte Ramazan ayında alınacak tedbirler merak konusu oldu. Gözler kabine toplantısına çevrilirken, kulislerde öne çıkan seçenek kapanma.

Türkiye'de 1 Mart'ta 9 bin civarında olan vaka sayısı 1 ay içinde 56 binlere çıktı. Dün açıklanan tabloda 52 bin 676 vakaya yer verilirken Ramazan ayında alınacak tedbirler merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrasına hazırlamak. Ramazan ayında rakamlarımızı düşürmeyi amaçlıyoruz" açıklamasının ardından gözler kabine toplantısına çevrildi. 

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, kulislerde Ramazan ayı boyunca kapanma seçeneği masada. Hükümetin bu seçeneğe sıcak baktığı söyleniyor. Böylece turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması hedefleniyor.

Tam kapanma ile kapatma arasındaki farklara da işaret edilerek Türkiye’nin salgın süreci boyunca tam kapanma uygulamadığı belirtiyor. Geçen yıl mart ayında en katı uyguladığı haliyle tedbirler ‘kapatma’ olarak biliniyor.

Bu da lokantaların, kafelerin, kuaför ve spor salonlarına kapatılması, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar getirilmesi, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama konması anlamına geliyor. Tam kapanmada üretim ve dağıtım zinciri de durduruluyor.

Kulislerde hükümetin, Ramazan boyunca kapatmaya daha yakın olduğu ifade ediliyor.


 

ramazan tedbir koronavirüs korona vaka yasak kapanma kapatma