Gözaltına alınan Ömer Gergerlioğlu anjiyo olacak

TAKİP ET

Vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki hapis kararı gerekçesiyle evinde gözaltına alındı. Daha sonra hastaneye götürülen Gergerlioğlu'nun anjiyo olacağı açıklandı.

Hakkındaki hapis cezası gerekçesiyle vekilliği düşürülen HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tutuklanması için gelindiğini aktardı. Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Babamı tutuklamaya geldiler" dedi.
 

Avukat Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne  götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz.Tarafımıza bilgi verilmiyor" dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Salih Gergerlioğlu, babasının hastanede olduğunu ve anjiyo olacağını aktardı. Gergerlioğlu, "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak" dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine gözaltına alındığını duyurdu. 

Açıklamada, "Anayasanın 84/2. maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de ikametinde yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Gergerlioğlu'nun ceza infaz kurumuna sevk işleminin devam ettiği bildirildi.




 

ömer faruk gergerlioğlu kalp krizi anjiyo hdp pkk