Gözaltına alınan amiraller FETÖ'nün Ergenekon-Balyoz kumpaslarında hapis yattı, hedef oldu!

TAKİP ET

Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında sabah yapılan operasyonla 10 amiral gözaltına alındı, 4 amiral ifadeye çağrıldı. Gözaltı kararı alınan amirallerin ortak noktası ise FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında mağdur olmaları. Gözaltına alınan amirallerden bazıları hapis yattı, bazıları hedef oldu...

"Motrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması", "Tarikat evine giden amiral" ve "Atatürk devrimleri" konusunda bildiri yayınlayan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 10 amiral sabah yapılan operasyonla gözaltına alındı, 4 amiral ifadeye çağrıldı.

Gözaltına alınan amirallerin arasında FETÖ'nün Balyoz kumpasında hedef olan Kadir Sağdıç ve Cem Gürdeniz, yine kumpas nedeniyle görevinden istifa eden Atilla Kezek yer aldı. Yine FETÖ kumpası olan Ergenekon nedeniyle hapis yatan emekli amiral Alaettin Sevim de Montrö bildirisi nedeniyle gözaltına alınan isimler arasında.

GÖREVDEYKEN "DARBE" YAPMAYAN AMİRAL ŞİMDİ Mİ YAPACAK?
Gazeteci Müyesser Yıldız, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sabah saat 06:00 operasyonu! İlk etapta emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek'in gözaltına alındığı öğrenildi.

Ergun Mengi de gözaltına alınan emekli amiraller arasında.

Daha önce Ergenekon kumpasından yıllarca hapis yatan Emekli Amiral Alaettin Sevim de gözaltına alınanlar arasında.

Bülent Olcay da gözaltına alınanlar arasında. Bülent Olcay kimdir? Balyoz'dan yattı. 15 Temmuz'da darbecilere direndi. 15 Temmuz'dan sonra 2 yıl bu ülkenin Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı yaptı. Görevdeyken "darbe" yapmayan amiral şimdi mi darbe yapacak?

 

amiral kumpas bildiri fetö ergenekon balyoz gözaltı