Gözaltına alınan Ali Sadi Ünsal, Balyoz kumpasında kansere yakalandı, tedavisi sürüyordu!

TAKİP ET

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasına tepki gösteren 104 amiralin imzaladığı bildiriye tepkiler devam ederken, 10 amiral gözaltına alındı. 4 amiral ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınan amirallerden Ali Sadi Ünsal'ın FETÖ'nün Balyoz kumpası sırasında kansere yakalandığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

104 emekli amiral, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasına tepki göstererek bildiri yayınladı. Bildiri için "Darbe, muhtıra" denirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Aralarında Mavi Vatan'ın isim babası Cem Gürdeniz'in de bulunduğu 10 amiral bu sabah evlerine yapılan operasyonla gözaltına alındı. 4 amiral de ifadeye çağrıldı.

Gözaltına alınan Emekli Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ile ilgili üzücü gerçek ortaya çıktı. FETÖ'nün Balyoz kumpasında tutuklanan Ali Sadi Ünsal'ın hapisteyken kansere yakalandığı ve şu an tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Çağdaş Bayraktar, "Gözaltına alınanlar içinde Ali Sadi Ünsal'ın da olduğu söyleniyor. Kendisi bu tarz şeylerin bilinmesini istemez ama, Balyoz kumpası ile zindana atıldığında kanser oldu ve halen yoğun tedavi görmekte(ydi). Hissiyatımı ifade etmem için bazı cümleler çok yetersiz." ifadelerini kullandı.



Yine FETÖ kumpasında tutuklanan Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'de Amiral Ali Sadi Ünsal'ın sağlık durumu hakkında paylaşım yaptı. Önsel, "Ali Sadi Amiral, kendi söylemez ama çok hastadır. Bir şey olursa.." dedi.

Önsel'in paylaşımı şöyle:
"Karakter abidesi, en saygı duyduğum adam A. Sadi Ünsal'ı ve Turgay Erdağ'ı da almışlar. Aın oğlum! Onlar FETÖcü değiller, kaçmazlar. Hem de sabah baskını yapın algı için! 10 yıl önce de birleri yapıyordu. Bu arada Ali Sadi Amiral, kendi söylemez ama çok hastadır. Bir şey olursa.."

fetö balyoz kumpas ali sadi ünsal amiral montrö kanser