Görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün: "Birileri düğmeye bastı"

TAKİP ET

KPSS skandalı sonrasında görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün "Birileri düğmeye basmış" açıklaması yaptı.

KPSS sınavında Yediiklim Yayınevi'nin soruları ile sınavda adayların karşısına çıkan soruların aynı olması skandalında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ÖSYM yerine Yediiklim Yayınevi'nde arama yaparken, görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den açıklama geldi.

Aygün, kendisine karşı operasyon yapıldığını ima ederken "Birileri düğmeye basmış" ifadelerini kullandı. 

Kocaeli'nin yerel medya kuruluşlarından olan Bizim Yaka gazetesine konuşan AYgün "Alnım açık, vicdanım rahat" diyerek, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala kendisine 'itibar suikastı' yapıldığını iddia etti.

BAŞARIMIZDAN RAHATSIZ OLUP, DÜĞMEYE BASTILAR

"4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm."

ÜNİVERSİTEYE DÖNMEK İSTİYORUM

Soruşturma sürecinde Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, "Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanıydım. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım" şeklinde konuştu.

KPSS sınavı iptal edilecek mi? Operasyon düzenlenen Yediiklim Yayınevi'nden açıklama yapıldı

KPSS iptal mi edilecek? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! Onlarca soru, Yediiklim Yayınları'nın denemeleriyle aynı çıktı

halis aygün ösym başkanı görevden alınan ösym başkanı halis aygün kimdir kpss skandalı kpss başvuru