Google'dan Uzaktan Eğitim Çözümü

TAKİP ET

Corona virüsünün ülkemizde başlaması ile 13 Mart itibari ile tatil olan okullar şimdilik 30 Nisan tarihine kadar tatil edilmiş durumda. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte öğrencilerin eğitimlerini EBA TV ve eba web sitesinden devam ettirmeye çalışıyor. Ancak Eba web sitesinin yoğun kullanıma yetişebilmesi için gerekli teknik altyapının kurulması için zaman olmadığından site, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere belirli saatler için hizmet verebilmekte.
 
Özellikle ilkokul öğretmenleri öğrencilerine whatsapp gibi platformlardan ulaşarak çocukların takiplerini yapmaya çalışıyor. Eba sistemindeki gibi bire bir öğrencinin kontrolünün sağlanması için birçok ilkokul öğretmeni de arayış içerisinde. 
 
Bu ihtiyaçları çözmek için internet üzerinde bir çok platform olmasına rağmen, hem Türkçe dil desteği hem de ücretsiz olması ile google’ın classroom uygulaması öne çıkmakta.
 
Aslında 2014 yılında kullanıma google tarafından sunulan bu hizmet Android ve İphone uygulama mağazalarından indirilen yazılım bilgisayarlar da ise web sitesi olarak çalışmakta.
 
Classroom Nedir?
 
Google classroom aslında bir sanal sınıf uygulamasıdır. Öğretmenler sınıflar oluşturup bu sınıflar üzerinden ödev verip düzenlemesini, verimli bir şekilde geri bildirim almasını ve öğrenciyle kolayca iletişim kurmasını sağlamaktadır.
 
Google Classroom üzerinde neler yapılabiliyor?
 
Öğretmenlerin oluşturdukları sınırlar için öğrencilerine gönderdikleri bir kod ile sisteme erişim sağlandığı takdirde öğrencilerine;

Süreli ödev gönderimi 

süresiz ödev veya proje gönderimi

öğrenci bazında ödev kontrolü ve sadece öğrencilerin görebileceği notlar veya öğrenciye özel döküman paylaşabilme.

Puanlama sistemi ile ödevlerin her biri için puan verme. işlemlerini yerine getirebilmektedir.
 
Google Classroom nasıl kullanılıyor?

Google classroom sitesinden veya cep telefonundan google hesabı üzerinden sisteme giriş yapılıyor.

Ekranın sağ üst köşesindeki + tuşuna basarak Sınıfa Katıl veya Sınıf Oluştur seçeneği seçilir.

Bir sınıfa katılmak için öğretmenin gönderdiği kod buraya girilerek sınıfa giriş yapılır.

Sınıf oluşturmak için ekrana gelen uyarı alanı işaretlenerek Devam butonuna basılarak devam edilir ve sınıfınız ile ilgili bilgiler açılan ekrana yazılır.

corona türkiye takvimi coronavirus corona corona türkiye corona belirtileri google classroom uzaktan eğitim