"Gönüllü kayınpeder" arayan Mehir Vakfı'nın yöneticisi Konya Müftüsü oldu!

TAKİP ET

"Gönüllü kayınpeder" arayarak gençleri evlendirmeye çalışan Mehir Vakfı'nın yöneticisi Ali Öge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Konya Müftüsü oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından illere müftü ataması yapıldı. Erdoğan'ın Konya'ya yaptığı atama ise dikkat çekti. "Gönüllü kayınpeder" arayarak gençleri evlendiren Mehir Vakfı'nın yöneticisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ilahiyat hocası Ali Öge, Konya Müftülüğüne atandı.

Ali Öge, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliği görevinde bulunuyordu.  Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı’nda çalışan Ali Öge, aynı zamanda “Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı” Mütevelli Heyeti Üyesi.

18-40 YAŞ ARASI NİŞANLILAR BAŞVURABİLİYOR
Vakıf, 1996 yılından bu yana maddi imkanları kısıtlı olan binlerce çiftin evlenmesini sağladı. Vakıf, kendisini ve amaçlarını şu şekilde açıklıyor:

"Herkese İş, Aş, Eş' sloganı ile hizmet eden vakfımız ümmetin bir derdine deva olma gayreti ile çalışmalarına devam etmektedir. Nişanlı olup maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenememiş 18-40 yaş arası gençlerimizin düğün eşyalarının teminin de yardımcı olmaktayız. İlk kez evlenecek çiftler, evlilikten bir ay önce Mehir vakıfa başvurmaları gerekiyor."



27 İLDE EVLENDİRDİ, "GÖNÜLLÜ KAYINPEDER" OLMA İMKANI SAĞLIYOR
Vakıf bugüne kadar merkezi Konya dışında 26 ilde de bireysel ve toplu düğün programlarıyla 500 nişanlı genci evlendirdi. Vakıf, yardımseverlere evlenecek çiftleri "gönüllü kayınpeder" olma imkanı da tanıyor. 

ALİ ÖGE KİMDİR?
Konya'da 1973 yılında doğdu. Şems-i Tebrizi Camiinde tamamladığı hafızlık ve "aşere-takrib" eğitiminin ardından Konya İmam Hatip Lisesini 1994 yılında bitirdi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1998'de mezun oldu.

1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu imtihanı kazanarak İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1998-2000 yılları arasında Diyanet’in Konya'da bulunan Selçuk Eğitim Merkezi'ni başarıyla tamamladı. Kurul kararıyla Elazığ Harput Eğitim merkezine öğretmen olarak tayin edildi. Vaizlik görevinde de bulunan Ali Öge, 16.08.2011 tarihinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine " Kur'an- Kerim Okuma ve Kıraat" anabilim dalına yardımcı doçent olarak atandı.22.03.2017 yılında doçent oldu. Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Dekan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

Mehir bülteni'nin editörlüğünü ve Makalat isimli derginin yazı işleri müdürlüklerini yaptı. Konya İl Müftülüğü tarafından çıkarılan dergilerin editörlüklerinde ve yayın kurullarında görev aldı. 2000 yılı itibariyle ulusal/yerel kanallarda haftalık televizyon ve radyo programlarına katılmaktadır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

mehir vakfı müftü konya erdoğan