Gol kralı Umut Bozok, şampiyona imza atıyor: Trabzonspor'un teklifi belli oldu

TAKİP ET

Forvet bölgesini güçlendirmek isteyen Trabzonspor, bonservisi Lorient'te olan santrfor Umut Bozok'u kadrosuna katmaya yakın.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon da şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Trabzonspor, forvet hattına bir transfer yapmak için düğmeye bastı. Bordo-mavililer, Fransız ekibi Lorient'e Umut Bozok için teklifini yaptı.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Trabzonspor, adı Galatasaray ile de anılan Umut Bozok'a yıllık 1 milyon euro maaş ile birlikte başarı bonusları, Lorient'e de 2 milyon euro bonservis teklif etti.

38 Süper Lig maçının tamamında görev alan 25 yaşındaki futbolcu takımı adına 20 gol, 7 asistlik performans sergileyerek 27 gole doğrudan katkı sağlamış oldu. 

GOL KRALI OLMUŞTU

Sezonu 53 puanla 11. sırada kapatan Kasımpaşa, 67 golle (Alanyaspor ile birlikte) ligin en golcü 3. takımı oldu. Umut Bozok, attığı 20 golle hem takımına önemli katkı sağladı hem de gol krallığını zirvede tamamladı. 

Bozok, Süper Lig’de 2012-2013 sezonunda Burak Yılmaz’ın elde ettiği krallıktan sonra bu unvanı elde eden ilk Türk futbolcu oldu.

Umut Bozok gol kralı Trabzonspor