Gökçeada Belediyesi'nden Müsilaj toplantısı: "Ulusal bir çözüm yöntemi ortaya çıkaracağız"

TAKİP ET

Gökçeada Belediyesi'nden tarihi adım. Müsilaj sorununun çözümüne yönelik alanındaki uzman isimler davet edildi, gözler toplantıdan çıkacak sonuç bildirgesinde.

Türkiye, yıllardır önemsemediği ve temiz kalması için projeler üretemediği denizlerini kaybetmek üzere. Müsilaj sorunu Marmara Denizi'ni tehdit ederken, uzmanlardan gelen açıklamalar gelecek adına endişe veriyor.

Gündemdeki tartışmalar sürerken, Gökçeada Belediyesi'nden çarpıcı bir hamle geldi.

Gökçeada Belediyesi Başkanı Ünal Çetin, konuyla ilgili olarak Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerini Gökçeada'ya davet etti. 

Bir süredir devam eden görüşmeler sonrasında müsilaj sorununun çözümüne yönelik bir panel düzenlenmesi kararlaştırıldı.

ÇANAKKALE'DE KIYISI OLAN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI DAVET EDİLDİ
Panelle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal Çetin, "Bizim buradaki amacımız mevcut siyasi tartışmaların dışına çıkarak bilimsel bir bilgiyi ve çözüm aklını ortaya koyabilmek. Bu yüzden başta Çanakkale il sınırları içerisinde kıyısı olan tüm belediye başkanlarını Gökçeada'ya davet ettik." ifadelerini kullandı.

Panelin sonunda açıklanan sonuç bildirgesine hakkında da konuşan Çetin şunları söyledi:

"Bilindiği üzere müsilaj parti, siyasetçi ayırt etmiyor. İnsanlığın ortak sorunu. Bugüne kadar yapılan ihmaller, alınmayan önlemler ortada. Ancak geçmişi konuşarak günü tamamlamak yerine hem geçmiş hataları hem de bundan sonra yapılacakları masaya yatırmak zorundayız. Gökçeada'da yapılacak bu toplantı en başta ülkemiz için çok gerekli bir veriyi ortaya çıkacak. Toplantının sonunda ortaya çıkan sonuç bildirgesiyle müsilaj sorununda bugüne kadar ortaya konulmuş en somut çözüm önerisini sunmayı hedefliyoruz."

ALANINDAKİ REFERANS İSİMLER
25 Haziran Cuma günü Gökçeada'da gerçekleştirilecek panelin oturum başkanlığını Ünal Çetin ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Vahdet Ünal yapacak.

Panelist olarak 10 konuşmacının yer alacağı Müsilaj panelinin programı şöyle:

 

ünal çetin gökçeada müsilaj paneli müsilaj