Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'den kritik çıkış: Tarihe, inançlara, yaşama ihanettir

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla zeytinliklerin kesilerek maden açılmasına izin veren yönetmeliğe Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'den tepki geldi. Çetin, "Tarihe, inançlara, yaşama ihanettir" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, maden sahası ile zeytin ağaçları aynı yere rastlarsa, zeytinlikler şirket tarafından kesilebilecekti. Sözkonusu karara tepki yağdı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Zeytinliklerin madenlere açılmasına tepki gösterdi. Çetin, "Tarihe, inançlara, yaşama ihanettir" dedi.

Çetin, şu ifadeleri kullandı:
"Zeytin refahın ve bolluğun sembolüdür. ülkemizde 26/1/1939 tarihinde kabul edilen 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun, ile düzenlenmiştir.

Bir zeytin ağacının ortalama ömrü 300-400 yıldır. M.Ö. 6000 – Zeytin tarımının Suriye’de Samilerle başlaması ile birlikte tüm kutsal kitaplarda yer almaktadır.

Zeytin ağaçlarını, yönetmelik değişikliğiyle Zeytinliklerde maden ve enerji projeleri yapılabilecek. Zeytin ağacını madene kurban etmek tarihe,inançlara, ritüele ve yaşama ihanettir."

Resmi Gazete'de yayımlandı: Zeytinlikler madenciliğe açıldı!

Tarihçi İlber Ortaylı'dan zeytinlik kararına çok sert tepki


ünal çetin gökçeada zeytin zeytinlik zeytin ağacı maden resmi gazete kömür